11.12. klo 9–16. Udumbara, Kaarlenkatu 15, 00530 Helsinki.
Tarjouksen mukaan.
Tiimit, työyhteisöt, organisaatiot
Tässä tilauskoulutuksessamme unohdetaan perfektionismi. Sen sijaan aistimme tätä hetkeä ja annamme saven koskettaa itseämme. Olemme oppimassa uutta yhteydestä itseemme ja muihin. Kestävyysmurros haastaa meitä enemmän olemaan eikä pelkästään tuottamaan. Kun keskityt dreijaamiseen, sinun täytyy olla sataprosenttisesti tässä hetkessä. Jos ajatuksesi eksyvät muualle, savi karkaa. Savi ei ole mistä tahansa vaan se on Somerolta, Ojalan pellosta. Saven kosketus parhaimmillaan tuntuu turvan kokemuksena koko kehossasi.
Olet ehkä kuullut keskittämisharjoituksista (centering). Savi auttaa sinua löytämään oman keskuksesi. Jos koko keho ei ole mukana, keskittäminen ei onnistu. Hyvä dreijaaja osaa päästää irti, vähän vain ohjailla ja kone tekee työt. Jos liikaa yrität ja liikaa yrität, savi ei tykkää sinusta, sinun on oltava kehossasi. Suurimmat esteesi ovat päässäsi. Prosessi on tärkeämpää kuin lopputulos. Parhaiten oppii, kun heittäydyt prosessiin etkä tahdollasi yritä liikaa.
Tässä koulutuksessa madoitumme saven kanssa työskennellen, mutta käymme läpi myös teoria tietoa siitä, kuinka haavoittavat kokemukset voivat rikkoa meidät, tai yhtä lailla ne voivat olla otollisissa olosuhteissa ponnahduslautoja uuteen ymmärrykseen ja tietoisuuteen. Päästäkin on siis hyötyä. Ei ole turhaan sanottu, että tieto helpottaa tuskaa. Se, että ymmärrämme haavoittavien kokemuksien vaikutuksia kaikilla tasoilla kuten kehossa, ihmissuhteissa, yhteisöissä, organisaatioissa ja instituutioissa, auttaa meitä rakentamaan arvoiltaan ja ilmapiiriltään terveempiä yhteisöjä.
Trauma rikkoo ja toipuminen rakentaa ihmisten välisiä suhteita. Kestävyysmurroksen äärellä, erilaisten kriisien keskellä, tarvitsemme uudenlaista tietoisuutta, jossa otamme toiminnassamme huomioon tekojemme ja valintojemme ekologiset ja eettiset seuraamukset.Tarvitsemme myötätuntoa ja yhteistä hyvää tahtoa. Asioita ei ratkaista toksisella positiivisuudella, vaan löytämällä ”negatiivisen psykologian positiiviset puolet”. Toipuminen yhteisöinä vaatii lempeää puheeksiottamisen kulttuuria.
Tässä koulutuksessa kaksi alansa pioneerina yhdistää viisautensa. Kati Sarvela on niin kutsutun traumainformoidun lähestymistavan pioneereja Suomessa. Hän on kouluttanut eri alojen ammattilaisia ymmärrykseen ylisukupolvisen väkivallan vaikutuksista hermostoomme, aivoihimme, yhteisöihimme, instituutioihin ja jopa kansakuntiin. Tiedolla voimme vahvistaa ymmärrystä ja yhdessä kokemuksellisten harjoitteiden kautta voimme luoda toivoa. Kati Sarvela https://www.iloajatoivoa.fi/aktivistit/kati-sarvela
Eva Spoof on taidekäsityöläinen ja materiaalipohjainen muotoilija, joka kouluttaa keraamikan harrastajia ja ammattilaisia eettisempään ja tietoiseen keramiikan valmistukseen. Savella on tärkeä juurruttava merkitys, joka auttaa ihmisiä löytämään keskuksensa. Tämä mahdollistaa terveemmän yhteyden rakentumisen sekä itseen että muihin ihmisiin. Kultelan saven arvo on sen antamassa kosketuksessa eikä tavaroiden tuottamisessa. On tärkeämpää oppia olemaan enemmän ja tuottamaan vähemmän.
Eva Spoof https://www.homofaber.com/en/discover/discover-eva-spoofhttps://www.finnishdesigners.fi/portfolio/eva.spoof
Koulutus alkaa 11.12. klo 9.00 teellä ja hiljentymisellä.