Traumainformoitu kohtaaminen - Kadonnutta kehoyhteyttä etsimässä

INFO

Alkamisaika
5.5.2019 klo 10.00
Loppumisaika
5.5.2019 klo 16.00

SIJAINTI

Helsinki (tarkempi paikka vielä auki)

TAPAHTUMAKUVAUS

Kohderyhmä: Sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaiset ja opettajat

Aikataulu:  su 5.5.2019  10 - 16.00  

Hinta: 85 euroa + alv 24 %


Kouluttajat:

Annika Sarvela, BA -movement studies, PD-diplomi TEAK, laillistettu hieroja

Kati Sarvela, HLL, hypnoterapeutti, sensomotorinen psykoterapiaKaikille hyväksyvän läsnäolon harjoitukset eli mindfulness harjoitukset eivät ole helppoja, mutta ne ovat olennainen osa traumainformoitua kohtaamista.  

Lapsuuden hankalat kokemukset, pienemmät ja suuremmat kolhut, ovat johtaneet siihen, että monet asiakkaamme, mutta myös lukuisat sote-ammattilaiset, ovat kadottaneet meitä ravitsevan yhteyden omaan kehoon.  Sen seurauksena saatamme samaistua herkästi reaktiivisiin tunnetiloihimme tai vaikkapa torjumme tunnetiloja, jotka eivät ole olleet hyväksyttyjä perheessämme. Monet meistä ovat oppineet länsimaisessa kulttuurissa elämään “päässään”.  Tämä kehosta irti oleva olemisen tapa on ollut monelle tarpeellinen selvitymisstrategia tietyissä, tärkeissä, elämänvaiheissa. Sittemmin turhatkin, epäajankohtaiset, reaktiiviset, käyttäytymismallit ovat voineet jäädä kehomieleemme elämään omaa elämäänsä.

Tällä kurssilla tutustumme mm. Fellitin ACE tutkimuksiin eli lapsuuden hankalien kokemusten ja muiden tunnehaavojen, "traumojen", terveys ja mielenterveysvaikutuksiin sekä vaikutusmekanismeihin. Lisäksi tutustumme käytännön työkaluihin ja menetelmiin, joiden avulla pyrimme harjoittelemaan lempeästi ja turvallisesti oman kehoyhteyden avaamista, vahvistamista, omassa kehossa olemista.  Mietimme ja tutkimme, kuinka on mahdollista kokemuksellisesti oppia olemaan riittävän levollisessa tilassa omassa kehossamme. Näin kykenemme taitavammin havainnoimaan, tunnistamaan ja ohjaamaan tietoisuuttamme ja tunnetilojamme.

Tässä orientaatiokoulutuksessa johdatamme osallistujat oman itsensä äärelle. Tutkimme kehotietoisuutta liike-, aisti-, mielikuva-, ja kontaktiharjoitusten avulla.