Meditaatio, flow ja hypnoosi - Hyvinvointia rationaalisen ajattelun tuolta puolen?

INFO

Alkamisaika
26.4.2018 15.30
Loppumisaika
26.4.2018 18.00

SIJAINTI

Lapinlahden lähde
Lapinlahdenpolku 8, 00180 Helsinki

TAPAHTUMAKUVAUS

Paikka: Lapinlahden Lähde, Helsinki

Aika: torstai 26.4.2018 15.30 - 18.00

Hinta: ilmainen

--

Tilaisuudessa neljä eri alan asiantuntijaa ja kokemusasiantuntija alustavat lyhyesti ajatuksia mindfulness meditaatiosta, flowsta ja hypnoosista. Hanna Kortejärven toimiessa puheenjohtajina he myös keskustelevat aiheesta.

Voisiko viisasten kivi kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin löytyä muuntuneista tietoisuuden tiloista?

Aikataulu

15.30 - 16.45 Avaus ja alustukset 

16.45 -  17.00 Harjoitus 

17.00 -  17.40  Keskustelua 

 17.40 - 18.00. Harjoitus ja päätös

Henkilön Erja Lahdenperä kuva.
Elisa Lähdepera

Olen Erja Lahdenperä, mindfulness-ohjaaja CFM® ja Rakentavan vuorovaikutuksen ohjaaja®. Olen meditoinut yli 40 vuotta, ohjannut lukuisia 8 viikon mittaisia mindfulness-kursseja, kouluttanut ja luennoinut. Minulle mindfulness on metataitoja, paljon mieltään käyttäville välttämätön keino pitää huolta tärkeimmästä työvälineestään, aivoistaan ja hermostostaan. Mindfulness on myös heartfulness, kuten menetelmän luoja tri Jon Kabat-Zinn sanoo. Heartfulness saattaa olla avain sekä omaan eheytymiseemme että kykyymme käyttää laajemman tietoisuuden tuottamia oivalluksia uudenlaisia ratkaisuja luodessamme. helsinkimindfulness.fi/esittely/

Henkilön Hanna Kortejärvi kuva.
Hanna Kortejärvi

Olen Hanna Kortejärvi, farmasian tohtori, joka on kiinnostunut kokemuksellisista ja luovista keho-mieli -menetelmistä hyvinvoinnin edistämisessä. Kaikki alkoi joogaharrastuksesta parikymmentä vuotta sitten, jatkui psykologian ja joogafilosofian kautta meditaatioon ja siitä edelleen kristilliseen mystikkaan. Mitähän seuraavaksi?

Henkilön Juho Sarno kuva.
Juho Sarno

Olen Juha Sarno, sirkustaiteilija/sirkusopettaja. Olen erityisesti kiinnostunut kehon ja mielen rajapinnoista, niistä hetkistä, jolloin ajattelumme ja toimintamme sulautuvat yhteen. Ihmisinä olemme sitä mitä teemme ja fyysisillä harjoitteilla pystymme muokkaamaan myös mieltämme. Esiintyvänä taitelijana ja opettajana haen jatkuvasti inspiraatiota ympäriltäni. Viime aikoina olen ollut erityisen inspiroitunut Fighting Monkey -harjoitteista. Sirkus on minulle työkalu kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin.

Henkilön Kati Sarvela kuva.

Olen Tapio Saarinen. Minulla on tutkijakoulutus ja olen tehnyt päivittäisiä meditaatioharjoituksia viitisen vuotta, sitä ennen satunnaisemmin joogannut. Tällä hetkellä opiskelen mindfulness-ohjaajaksi ja ratkaisukeskeiseksi valmentajaksi sekä teen keikkahommia kemianopettajana. Olen kiinnostunut ihmismielen toiminnasta ja sen muokkaamisesta niin yksilön itsensä kuin yhteisön laajemminkin hyvinvointia edistävään suuntaan. Erityisesti olen innostunut erilaisista meditatiivista harjoituksista. Luonnontieteilijänä minua kiinnostaa ymmärtää ja sanoittaa mielen toimintamekanismeja tieteen tarjoamin keinoin ja sanastoin. Tästä syystä olen opiskellut sivutoimisesti kognitiivisia neurotieteitä Aalto-yliopistossa.

Kati Sarvela

Olen Kati Sarvela, HLL, tietokirjailija, hypnoterapeutti ja mindfulness-ohjaaja (Mindfulness Työssä + sensomotorinen psykoterapia). Minua on vuosia kiinnostanut muuntuneet tajunnan tilat, erilaiset flow-, meditaatio- ja transsitilat sekä kuinka niiden avulla voimme tulla tietoisemmaksi uskomuksistamme, arvoistamme ja mahdollisuuksistamme. Meditatiivisen mindfulnessin rinnalla minua kiinnostaa Ellen Langerin perinne: ihmisen luovuudesta ja leikillisyydestä lähtevä tietoinen läsnäolo. Mindfulness on minulle myös “playfulnessia”, leikillisyyttä.  Sydäntäni lähellä on erityisesti sote-ammattilaisten oma hyvinvointi, esimerkiksi omien sisäisten kokemuksien, ”minätilojen”, itsereflektio luovan kirjoittamisen avulla. Jotta voimme tarjota laadukasta hoitoa potilaillemme, on meidän itse voitava hyvin.  katisarvela.com   hammashoitopelko.fi